Ben ik toe aan een nieuw kunstgebit?
Na verloop van tijd kan het nodig zijn uw volledige kunstgebit te vervangen. Vaak is vanwege slinkende kaakranden het kunstgebit losser komen te zitten. U heeft pijn of er ontstaan eet- en spraakproblemen.
Doet een nieuw kunstgebit pijn?
Omdat het tandvlees van uw kaak teer is, kan een nieuw kunstgebit in het begin irriteren. Zulke pijnklachten verdwijnen meestal niet vanzelf, u kunt het beste teruggaan naar uw tandprotheticus. Die kan de pijn verhelpen door kleine correcties aan uw kunstgebit aan te brengen. Voordat u met pijnklachten naar uw tandprotheticus gaat, moet u uw kunstgebit wel enige tijd gedragen hebben, dan is de plek van de klacht beter te zien. Soms zijn een aantal bezoeken aan uw tandprotheticus nodig om de klacht naar uw tevredenheid op te lossen
Wennen aan het nieuwe gebit
Uw kunstgebit is met alle aandacht speciaal voor u gemaakt door uw tandprotheticus. Maar het zijn natuurlijk niet uw eigen tanden; uw kunstgebit blijft een vervanging. Daarom kunnen zich in de indraagperiode problemen voordoen. U hoeft zich hierdoor niet te laten ontmoedigen, vaak lost het zich vanzelf op. Uiteraard kan uw tandprotheticus u bij een ongemak ook helpen
Hoe zit het met de kosten?
De meeste zorgverzekeraars hebben de kosten van de tandprotheticus in hun pakket opgenomen.
Voor nadere informatie verwijzen wij u naar uw polisvoorwaarden en/of zorgverzekeraar. Ook beantwoorden wij veel vragen op de pagina kosten.
Mocht u hulp nodig hebben met het berekenen van de eigen bijdragen, neem gerust contact met ons op.
Wat is een Tandprotheticus?
De tandprotheticus is dé expert voor het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses. Hij oefent een wettelijk erkend beroep uit en heeft zowel de nieuwste technische als medische kennis.
Voor meer informatie over ons en wat wij voor u kunnen betekenen op de volgende pagina: